miercuri, 16 septembrie 2009

Printre soferi/soferite in trafic...

Nu am crezut niciodata ca o sa scriu despre chestia asta pe blog si anume despre traficul bucurestean.

Azi dimineata, ca o panseluta ce sunt veneam spre serviciu cu Matiz-aurul sau micul gigant in traducere. La o curba stansa cu semafor, ca in astea este cel mai greu sa virezi, (mai ales in cazul domnitelor care si-au luat permisul pe ochi albastii si la Dalga Oii, cum era cazul doamnei cu numar de BC din aceasta dimineata)imi taie fata o cucoana semi imbatranita cum zice Andrei. Evident la gestul ei superb de nesiguranta pe sosele incep sa tun si sa fulger, sa umplu frigirelul ei, al mamei, al instructorului care a invata-o sa conduca si a politistului care i-a dat admis la traseu. In acel moment am hotarat ca femeile, si asta fara a discrimina aceste frumoase floricele, sa sustina cateva probe in plus la examenul practic auto.
1. proba de estimare a distantei in trafic (putine femei reusesc sa isi dea seama cat au pana la soferul din fara lor sau cel din laterale);
2. proba de vedere in spatiu (ca sa stie cam pe unde se afla pe sosea cand conduc);
3. proba de asigurare pe sosele (asta pentru a semnaliza inainte sa schimbe directia de mers in timp ce se machiaza);
4. proba de condus cu mai mult de viteza a 2-a (asta sa isi dea si ele seama ca exista mai mult de viteza a 2-a aia in care mergi la scoala de soferi).

Sper sa nu fi fost foarte acida si rea in ceea ce am scris dar pur si simplu m-am saturat sa fim noi, toate femeile, catalogate ca "oi proate", "gaini bete" etc din cauza unor astfel de dame blonde si cu ochi albastrii.

Un comentariu:

  1. parerea mea e ca nu ai fost deloc acida ba chiar sunt un pic uimit si chiar te admir pentru ca nu foarte multe femei critica alte femei din traficul care ne inconjoara! ar trebui sa fii mai rabdatoare si sa nu te mai enervezi asa pentru ca faci riduri...nu ne-am nascut toti invatati! nu ai cum sa schimbi un om aratandu-i ca greseste luand in considerare faptul ca mama lui nu a fost in stare sa-l invete sa se uite in jurul lui! cred ca totul porneste de la educatie, ca doar la sociologie in liceu puteau sa prinda cate ceva din domeniul educatiei civice si cetatenesti...
    LA TOTI NII GREU...DAR NU LA FEL!

    RăspundețiȘtergere